Home / Home Decor / Residence With Refined Interiors

Residence With Refined Interiors

This comfortable residence was designed for a young family; It is a two story house in one of the inner city suburbs of Melbourne. Studio Tate kept only two red brick walls and redesigned and remodeled the entire house to maximize the tight spaces and flood the space with natural light. Heat was brought through materials and surfaces, using a lot of wood.

Studio Tate has created interiors that are refined yet very comfortable to live in. The living and dining areas were installed on the upper level. There is an open plan white kitchen with a black countertop and brick backsplash with a black island that extends to a dining table with light wooden chairs. There is a comfortable seating area with a built in fireplace and artwork. A study can be used as a guest room or an additional bedroom and a garage doubles as a playroom or bedroom.

The master bedroom and bathroom overlooked a private courtyard, while a balcony overlooked the city. Storage space was key to getting the most out of any room: the fun kids’ room has stairs that also double as bookcases and a bunk bed with a hidden closet underneath. The palette has been kept light and neutral to show off natural light, with accents of black to add depth. The bathroom has glossy white tiles and black accents to make it more interesting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*